Ti ameriken vetem ne tv ke pare!une nuk jam budall me shkolle te larte apo argat amerike. edhe shkollen e mesme me zor e mbarova se isha ne shkolle private ku mesohet shume ngadale dhe per te tjera qilime...
Përshëndetje Vizitor!
Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar ju arrini të shihni pjesën me të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. Ju lutem : REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.
Regjistrohu !Ti ameriken vetem ne tv ke pare!une nuk jam budall me shkolle te larte apo argat amerike. edhe shkollen e mesme me zor e mbarova se isha ne shkolle private ku mesohet shume ngadale dhe per te tjera qilime...
Keta jane emigrant ne tentative ose ish kapo kooperative qe vijne ne amerike me ego te komesarit e me kualifikim te rojtarit!Une si kuptoj keta emigrantet qe mbeten duke u qare,qaramane lol. Nese sish mire pse sktheheni mbrapa ne vendet tuaja atehere. Pse cfare prisnit ju e ne bashke se ve e veten ketu,te na shtronin qilimin e kuq? Emigracioni gjithnje ka qene i veshtire e sidomos ne fillimet e saj,te gjithe i kemi vuajtur kush me pak e kush me shume derisa arritem ketu ku jemi sot,sna ofroi askush asgje ,aq me pak kushtet jetesore. Take it or leave it nese sben per ty e thjeshte.
Ne cka je ,cka po mer qe po te “lumturon”?!Injoranca eshte lumturi ti zana dhe po te thelloheshe vete ne prapaskenat amerikane do e kuptoje te pakten qe e verteta eshte komplet ndryshe!
Po flasim per kushtet ne pergjithesi si emigrant dhe jo me llotari & per shanset qe te jepen( dhe as specifikisht per NY ) dhe ka nje ndryshim te madh mes k’tyre paleve/ gjerave .
qarli, metamorfoza qe paraqet ne "anekdoten" e mesiperme te ben per te qeshur. Se ne çfar sirtari e ke patur mendjen, vetem ti nuk mund ta dish: e nis me nje amerikon e nji pakistanez qe paskeshin qene komshinj, dhe na fur nji shqiptar, i cili nuk meret vesh nga hyri ne kete anekdote...shkon nje amerikan dhe nje pakistanez ne market per te blere ushqime. meqe ishin komshinj po pyesin njeri tjetrin se cka po blejne per shtepi. i thote shqiptari se po blen biskota ushtaresh italjane qe kane vetem 100 vjet te skaduara dhe edhe pse nuk kane asgje brenda te japin fuqi dhe te ndezin. mire e ben i thote pakistanezi, kurse une po blej miell teksasi 0 kalori. nuk e ke pare xhorxh bush older, sesi tundet sikur rrezohet dhe eshte nervoz kur ecen dhe pushton boten?
...
@anonn945 .. edhe kjo arsye qe thuan ti justifikim i mjerueshem mund ti themi .... por sic thashe k’tu PO flas ne pergjithesi dhe jo sipas disa zonave te percaktuara.
Forum-AL
u formua në fund të vitit 2008. Me përpjekjet e një grupi nismëtar që në 2005, u hodh idea e një rrjeti shqiptar me servera shqiptarë. Qëllimi ynë kryesor është të kemi një Forum ku të mblidhen të gjithë shqiptarët nga të gjitha trojet tona dhe bashkatdhetarët të shpërndarë në të gjithë botën.