Përshëndetje Vizitor!
Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar ju arrini të shihni pjesën me të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. Ju lutem : REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.
Regjistrohu !Po të pyesësh njerzit do thonë që të shqep duke marrë lekë, asnjë nuk mendon se doktori nuk merr lekë.Per Zotin, nese do gjeje nje pacient te vetem qe mund ti kem kerkuar para ose ti kem lene mangut dicka nga sherbimi qe e kam detyrim bujrum. Nuk jemi as shume mjeke keshtu qe llafi xhiron mjaft shpejt![]()
Eshte me se e vertete..Nuk jam dakort aspakt , sigurisht qe ka profesionista te ndershem dhe ne mjeksi qe e bejn ate pune me perkushtim dhe pasion por eshte e pafalshme ddrqi ta haj te shohesh tjetrin tek vdes dhe ti qe e ke detyre humane morale profesionale te mos besh asnje perpjekje pa mar ate rryshfetin tend qe te njollos njeher e mire , cdo gje ne shqiperi vertitet pas politikes karikes dhe frikes eshte per te ven duart ne koka ngado qe hesh syt .
Jo jo ketu do te kundershtoj rendshem.Nuk te meson dot askush dhe as te detyron te jetosh ne ate menyre ne cfaredolloj profesioni qoft , “ti” zgjedh te jesh nje prej atyre...
Aspak dakort.
E di se kam qene vete i shtruar.Nga personeli mjekesor nuk me kerkoi askush asgje.Vetem kordinatorja i kerkonte ndonjehere plakut per transportin kur me sillte shishe uje.Normale ajo punonte me nafte.Per Zotin, nese do gjeje nje pacient te vetem qe mund ti kem kerkuar para ose ti kem lene mangut dicka nga sherbimi qe e kam detyrim bujrum. Nuk jemi as shume mjeke keshtu qe llafi xhiron mjaft shpejt![]()
Per ate pjese nuk kam piken e dyshimit dhe ne syte e popullit kam per te mbetur perhere i tille. Dhe sic thashe kjo do beje qe akoma me teper personel te iki.Po të pyesësh njerzit do thonë që të shqep duke marrë lekë, asnjë nuk mendon se doktori nuk merr lekë.
Kështu që namin e ke sikur po bën namin prandaj në daç merr në daç mos merr në sytë e njerzve ti je gllabërues lekësh.
Ai doktor me ate page e ka mare parasysh qe kur ka nisur studimet, dhe betohet per ate profesion, pasi hyn ne sistem shnderojet ne tjeter specie, ndersa ai person we ka nevoj per ate sherbim tek ai mjek apo infermiere eshte i detyruar te jap rryshfet ndryshe ata nuk do e prekin me dore , eshte kaq banale cdo gje sa nese nuk i perjeton vet personalisht nuk mund ti besosh as ktyre qe them une dhe askujt qe ndan njejtin mendin si une..Jo jo ketu do te kundershtoj rendshem.
Kjo ndodh nga pagat e ulta. Nje doktor i cili paguhet shume mire nuk e ul veten te marri leke dhe anasjelltas nje pacient qe ka siguracione dhe nje pune me te ardhura te mjaftusheme nuk fut leke poshte dores. Ky eshte nje sistem i instaluar nga spitalet publike per arsye fondesh. Atje ne cdo institucion publik duhet ta paguash perndryshe puna ste zgjidhet. Kaq e thjeshte eshte!
Ti ja fut kot.Jo jo ketu do te kundershtoj rendshem.
Kjo ndodh nga pagat e ulta. Nje doktor i cili paguhet shume mire nuk e ul veten te marri leke dhe anasjelltas nje pacient qe ka siguracione dhe nje pune me te ardhura te mjaftusheme nuk fut leke poshte dores. Ky eshte nje sistem i instaluar nga spitalet publike per arsye fondesh. Atje ne cdo institucion publik duhet ta paguash perndryshe puna ste zgjidhet. Kaq e thjeshte eshte!
Po po ne ate krah fli ti. Te ishin gjerat keshtu si thua ti cdo gje do te ishte perfekte ne kete bote te « piset ». Atje madje te gjeje nje post ne nje spital apo bashki ishe njeriu qe patjeter ke te njohur nga lart sepse me merite eshte dicka e veshtire.. per mua mekanizmat e sistemit jane te kalbur dhe per kete vuajme sot. Me vjen keq me shume per njerzit qe jane te detyruar te perplasen me spitalet publike.Ai doktor me ate page e ka mare parasysh qe kur ka nisur studimet, dhe betohet per ate profesion, pasi hyn ne sistem shnderojet ne tjeter specie, ndersa ai person we ka nevoj per ate sherbim tek ai mjek apo infermiere eshte i detyruar te jap rryshfet ndryshe ata nuk do e prekin me dore , eshte kaq banale cdo gje sa nese nuk i perjeton vet personalisht nuk mund ti besosh as ktyre qe them une dhe askujt qe ndan njejtin mendin si une..
Po pra jane mekanizmat qe i kemi ndertuar vete ne.Ti ja fut kot.
Ka doktora që u vete 1 milion lekë në ditë dhe prap të shikojnë nga duart për të marrë një 5 mijë lekëshe.
Këta jan të punësuar në dy tre klinika marrin dy tre rroga, marrin para nga farmacitë që u çojnë klient dhe prap duan të rrjepin fakirët.
Ka qe kerkojne ka qe jane korrekte.Gjithsesi po ja u dhe nuk i refuzojne.Une kam patur fatin qe kam patur te njohur te punesuar te qendra spitalore universitare.Jo se do mi benin sherbimet pa leke po te pakten te drejtonin diku dhe te mbaronin pune.Operova plaken me tumor ne koke,ajo nderhyrje ne privat bente 10.000 €.Ne shtet i dhashe dicka kirurgut qe e mori persiper,ja dhashe me deshire se ai nuk beri pazar pasi nderhyri miku.Keshtu funksionojne gjerat ketu.Tek kjo teme mund te flasi vetem @shoku_tanku
Ajo kokkuqja e rilindjes dajana rosa e ka lyer dhe pjeshken te kuqe?
tirja qenka si mona.
Pse nuk shkon ne Zvicer?Përgjigje e: Mjekesia & Sherbimi
he mos u tall. :d si dita me naten me italine.
Do dergoj CV edhe ne zvicer.Pse nuk shkon ne Zvicer?
Forum-AL
u formua në fund të vitit 2008. Me përpjekjet e një grupi nismëtar që në 2005, u hodh idea e një rrjeti shqiptar me servera shqiptarë. Qëllimi ynë kryesor është të kemi një Forum ku të mblidhen të gjithë shqiptarët nga të gjitha trojet tona dhe bashkatdhetarët të shpërndarë në të gjithë botën.