• Përshëndetje Vizitor!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar ju arrini të shihni pjesën me të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. Ju lutem : REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

    Regjistrohu !

Lutja “Parzmorja e madhe”

ymer prizreni

Anëtar i ri
Anëtar
Jul 1, 2011
Postime
1,873
Pikët
0
Kjo dua (lutje) është emërtuar “Parzmorja e madhe”, nga fjala arabe “el-xheusheri”-parzamore dhe është përcjellur prej Iman Zenel Abidinit i cili e ka ndëgjuar prej babit të tij Imam Hysejnit a.s.,prej gjyshit të Imam Aliut a.s.k.v., dhe ky i fundit prej Profetit s.a.v.s.

Iman Zenel Abidini tregon: “kur Profeti s.a.v.s.,ishte në njërën nga luftrat që u detyrua të bënte,i zbriti Xhebraili a.s.,dhe e gjeti të ndjente dhembje prej parzmores së rënd që mbante. Xhebraili a.s.,i tha: O Muhammed,Zoti yt të çon selam(të përshëndet) dhe të thotë hieq këtë parzamore dhe këndo këtë dua (lutje),e cila është siguri dhe mbrojtje për ty e për ummetin tënd.

Xhebraili a.s.,vazhdoi t’i shpjegojë gjërë e gjatë mirësitë e kësaj lutjeje; ndër të tjera i shpjegoi se kjo dua është me vlerë të këndohet edhe në fillim të muajit të bekuar të Ramazanit në mes të këtij muaji dhe në Natën e Kadrit dhe shtoi duke i thënë se Allahu pranë personit që lutet me këtë dua dërgon edhe shtatëdhjetë mijë melaike(engjëj) që të bëjnë tespijat (madhërojnë) dhe së bashku me lutësin kërkojnë mëshirë dhe mirësitë e Allahut.

Iman Zenel Abidini trego se babai i tij i ka kërkuar atij që këtë dua ta mësoj përmendësh,ashtu siç e kishte porositur edhe atë vetë i ati,priësi i besimtarëve, të Imam Aliu a.s.k.v.

Në këtë lutje-meditim Allahu i Madhëruar thirret vetëm me emrat e Tij të bukur,ashtu siç ka urdhëruar vetë i Larti në fjalën e Tij të nderuar: “Allahu ka emrat më të bukur,prandaj thirreni Atë me ato....”(El-A’raf,180).Në këtë dua,çdo emër nga 100 emrat e bukur të Allahut, është shoqëruar edhe me dhjetë cilësi të lartë të amrit të bukur përkatës me të cilat Allahu e ka përshkruar Veten e Tij të Lartësuar.

Çdo emër i bukur fillohet me “Bismil-lahirr-Rrahmanirr-Rrahim”-“Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit.Mëshirëmadhit” dhe mbydhet me lutjen:Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje,ndihmë,ndihmë, ndihmë,na shpëto ne prej zjarrit,o Zot:
 

ymer prizreni

Anëtar i ri
Anëtar
Jul 1, 2011
Postime
1,873
Pikët
0
Përgjigje e: Lutja “Parzmorja e madhe”

1.Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit.Mëshirëmadhit: O Zoti im,unë të lutem Ty me emrin Tënd o Allah,o Mëshirëmadh,o i Gjithëmëshirshëm, o Bujar,o i Qëndrushëm,o Madhështor,o i Hershëm,o i Gjithëditur,o i Butë,o i Mençur,-Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë,ndihmë,ndihmë,na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!


2.Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit.Mëshirëmadhit: O Zotëri mbi zotërijtë, o Përgjigjësi i lutjeve,o Lartësues i gradëve,o ruajtës i të mirave,o Falës i gabimeve, o Dhënës i zërave,o i Ditur i të fshehtave,o Sprapsës i fatkeqësive - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje,ndihmë,ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

3.Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit.Mëshirëmadhit: O më i Miri falës mëkatesh,o më i Miri i gjykatësve,o më i Miri i ndihmuesve,o më i Miri i sunduesve, o më i Miri i frunizuesve,o më i Miri i trashëguesve,o më i Miri i falënderuesve,o më i Miri i kujtuesve,o më i Miri zbritësve,o më i Miri i bamirësve - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje,ndihmë,ndihmë,ndihmë,na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

4.Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit.Mëshirëmadhit: O Ti që ke madhështinë e bukurinë,o Ti që ke fuqinë dhe absoluten, o Ti që ke sundimin e madhështinë, o i Madh i Gjithëlartësuar;Krijues i reve shimbajtëse,o Ti që ke dënimin e rënd;o Ti më i Shpejti llogartisë,o Ti që ke ndërshkrimin të ashpër; tek Ti është shpërblimi më i mirë; tek Ti është baza e Librit - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje,ndihmë, ndihmë, ndihmë,na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

5.Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit.Mëshirëmadhit: O Zoti im,unë të lutem në emrin Tënd o i Butë;o Mirësidhënës;o Gjykues i vërtetë;o Argument;o Pushtet;o Kënaqësidhënës;o Mëkatfalës;o i Pastër nga mangësitë;o Dhënës i ndihmës;o Zotërues i mirësive dhe Zbulues i sendeve - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje,ndihmë,ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!
 

ymer prizreni

Anëtar i ri
Anëtar
Jul 1, 2011
Postime
1,873
Pikët
0
Përgjigje e: Lutja “Parzmorja e madhe”

6.Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit.Mëshirëmadhit: o Ti që ndaj madhërisë Tënde çdo send është nënshtruar;o Ti që ndaj fuqisë Tënde çdo send është dorëzuar; o Ti që para madhështisë Tënde çdo send është përulur; o Ti që autoritetit Tënd çdo send i është përkulur;o Ti që ndaj frikës Tënde çdo send ndruhet; o Ti që malet çahen prej frikës Tënde;o Ti që me urdhërin Tënd janë lartësuar qiejt; o Ti që me urdhërin Tënd u bënë të qëndrueshme tokat;o Ti që Ra’di (engjëlli i ngarkuar me rrufetë) të dëlir ngga mangësit me lavdërimin për Ty;o Ti që nuk u bën padrejtësi banorëve të mbretërisë Tënde - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje,ndihmë,ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

7.Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit.Mëshirëmadhit: O Falës i gabimeve;o Largues i pësimeve;o Pritës i shpresave;o i Madhi dhënës;o Dhurues i dhuratave; o Furnizues me ushqim i krijesave;o Kryerës i qëllimeve të larta;o Dëgjues i ankimeve;o Ringjallës i krijesave;o Liridhënës i robërve - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

8.Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Zotëruesi i falënderimit e i lavdisë e i ndriçimit;o Zotërues i besës e i besnikërisë o Zotërues i faljes dhe i kënaqësisë;o Zotëruesi i mirësive të mëdha e i madhështisë e i qëndrushmërisë;o Zotërues i dallimit e i gjykimit;o Zotërues i madhështisë e i qëndrueshmërisë; o Zotërues i bujarisë e i dhënies së ndershme;o Zotërues i mirësive të mëdha dhe i të gjitha mirësive - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!
 

ymer prizreni

Anëtar i ri
Anëtar
Jul 1, 2011
Postime
1,873
Pikët
0
Përgjigje e: Lutja “Parzmorja e madhe”

9. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Zoti im,unë të lutem Ty me emrin Tönd o Dëgjues;o Ndalues;o Sprapsës;o Lartësues;o Bërës;o Dobisjellës;o Dëgjues;o Mbledhës;o Çiftëzues;o Shumues;o Zgjerues - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

10. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Bërës i çdo sendi të bërë; o Krijues i të gjitha krijesave;o Zotërues i të gjitha krijesave;o Furnizues me ushqim i çdo krijese që ushqehet;o Zotërues i të gjitha pasurive;o Largues i të gjitha pësimeve të rënda; o Heqës i çdo brenge; o Mëshirues i çdo të mëshiruari;o Përkrehës i çdo të ndari;o Mbulues i çdo të mete; o Strehues i çdo të përzëni - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

11. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Përgatitësi im gjatë vështirësisë time;o Shpresa ime gjatë pësimit tim;o Qetësuesi im gjatë vetmisë time;o Shoqëruesi im në vend të huaj;o Mbrojtësi im në gjendjen time të mirë;o Ndihmuesi im gjatë fatkeqësisë time; o Udhërrëfyesi im gjatë mëdyshjes time;o Pasuruesi im gjatë varfërisë time;o Vendstrehimi im gjatë turbullimit tim;o Ndihmuesi im gjatë frikës time - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!
 

ymer prizreni

Anëtar i ri
Anëtar
Jul 1, 2011
Postime
1,873
Pikët
0
Përgjigje e: Lutja “Parzmorja e madhe”

12. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Njohës i të fshehtave;o Falës i fajeve;o Mbulues i të metave;o Heqës i pësimeve;o Përmbysës i zemrave;o Mjek i zemrave;o Ndriçues i zemrave;o Zbutësi i zemrave;o Heqës i brengave;o Largues i pikëllimeve - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

13. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Zoti im,unë të lutem ty me emrin Tënd,o i madhëruar;o i Bukur;o Mbikqyrës;o Përkujdesës;o Udhërryfyes;o Drejtues;o Pranues;o Ndryshues;o Arritës;o Shikues në thellësi; o Dhënës i fuqisë e i mundësisë - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

14. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Drejtues I të humburve;o Ndihmues i ndihmëkërkuesëve;o Shpëtues i shpëtimkërkuesëve;o Fqinj i fqinjëkërkuesëve;o Siguri e të frikësuarëve; o Ndihmë e besimtarëve;o Mishërues i të mjeruarve;o Vendstrehimi i mëkatarëve;o Falës i fajtorëve;o Përgjigjës i thirrjes së nevojtarëve - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë,ndihmë,na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!
 

ymer prizreni

Anëtar i ri
Anëtar
Jul 1, 2011
Postime
1,873
Pikët
0
Përgjigje e: Lutja “Parzmorja e madhe”

15. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Zotërues i bujarisë e i bamirësisë; o Zotërues I virtytit e i mirësive të mëdha; o Zotërues i sigurisë e i garancisë; o Zotërues i pastërstisë e dëlirësisë; o Zotërues i urtësisë e i shpjegimit të qartë; o Zotërues i mëshërisë për të gjitha krijesat dhe i kënaqësisë;o Zotërues i faktit e i argumentit;o Zotërues i madhështisë e i pushtetit;o Zotërues i mëshirës e i dhënies së ndihmës;o Zotërues i butësisë e i faljes së mëkatëve - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!


16. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Ti që je Zot i çdo sendi;o Ti që je i Adhuruari i çdo sendi;o Ti që je Krijuesi i çdo sendi;o Ti që je Bërës i çdo sendi;o Ti që je para çdo sendi;o Ti që je pas çdo sendi;o Ti që je mbi çdo send;o Ti që je i Ditur për çdo send;o Ti që je i Fuqishëm mbi çdo send; o Ti që je i Qëndrueshëm,ndërsa shuhet çdo send - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

17. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Zoti im,unë të lutem Ty me emrin Tënd,o Sigurues;o Mbizotërues; o Shpikës (I sendeve nga asgjëja); o Përkujtues;o Shkoqitës;o Lehtësues I punëve;o Mundësidhënës; o Zbukurues;o Shpallës I urtësisë;o Pjesëtues - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!
 

ymer prizreni

Anëtar i ri
Anëtar
Jul 1, 2011
Postime
1,873
Pikët
0
Përgjigje e: Lutja “Parzmorja e madhe”

18. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Ti që je i Vazhdueshëm në mbretërimin Tënd; o Ti që je i Përparshëm në sundimin Tënd; o Ti që je i Madhë në madhështinë Tënde; o Ti që je Mëshirmadh për robët e Tu; o Ti që je i Gjithëditur për çdo send; o Ti që je i Butë ndaj kujdo që të kundërshton Ty; o Ti që je Bujar ndaj kujdo që të lutet Ty; o Ti që je i Urtë në veprat Tua; o Ti që je i Butë në urtësinë Tënde - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

19. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Ti që shpresohet vetëm mirësia Jote; O Ti që kërkohet vetëm falja Jote; O Ti që i kihet frikë drejtësisë Tënde; O Ti që vazhdon vetëm sundimi Yt; O Ti që nuk ka pushtet tjetër veç pushtetit Tënd; O Ti që mëshira Jote ka përfshirë çdo send; O Ti që mëshira Jote ka parakaluar zemërimin Tënd; O Ti që dituria Jote ka përfshirë çdo send; O Ti që nuk të shëmbëllen (ngjan) asnjë send - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

20. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Heqës i preokupimit;o Largues i brengës;o Falës i fajit;o Pranues i pendimit;o Krijues i njerëzisë;o i Drejt në premtim;o Besniku në besdhënie;o i Dituri i sekretit;o Shpërthyes i farëzës;o Furnizues me ushqim i njerëzve - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!
 

ymer prizreni

Anëtar i ri
Anëtar
Jul 1, 2011
Postime
1,873
Pikët
0
Përgjigje e: Lutja “Parzmorja e madhe”

21. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Zoti im,unë të lutem ty me emrin Tënd,o i Lartë;o Besëmbajtës;o i Pasur;o Zgjatës i jetës;o Respektues;o i Kënaqur;o i Pastërt;o i Dukshëm;o i Fuqishëm;o i Afërm, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!


22. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Ti që ke nxjerë në shesh të bukurën;o Ti që ke mbuluar të keqën;o Ti që nuk ndërshkon për fajet;o Ti që nuk e zbulon të mbuluarën;o Falës i Madhë;o Mirëfalës;o i Gjerë në faljen e mëkateve;o Dhënës i mëshirës me të dyja duart;o i Dituri i çdo bisede të fshehtë;o Qëllimi më i lartë i çdo ankese, , - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

23. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Zotërues i mirësë së madhe;o Zotërues i mëshirës së gjerë;o Zotërues i përparësisë në bamirësi;o Zotërues i urtësisë në shkallë më të lartë;o Zotërues i fuqisë plotësuar;o Zotërues i argumentit të prerë;o Zotërues i bujarisë së hapur;o Zotërues i madhështisë së përhershëm;o Zotërues i fuqisë së pathyeshme;o Zotërues i madhërisë së fuqishme, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!
 

ymer prizreni

Anëtar i ri
Anëtar
Jul 1, 2011
Postime
1,873
Pikët
0
Përgjigje e: Lutja “Parzmorja e madhe”

24. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Shpikës i qiejve;o Bërës i errësirave;o Mëshirues i lotëve;o Heqës i pengesave;o Mbuluse i turpeve;o Ngjallësi të vdekurve;o Zbritës i argumenteve;o Shumëfishues i mirësive;o Fshirës it ë këqijave;o Dënues i ashpër, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!


25. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Zoti im,unë të lutem ty me emrin Tënd,o Formëdhënës;o Shpjegues; o Rregullues;o Pastrues,o Ndriçues;o Lehtësues,o Përgëzues;o Paralajmërues;o i Përparshëm pa fllim,o i Mbrepëm pa mbarim, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

26. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Zoti i “Shtëpisë së Shenjtë”;o Zoti i muajti të shenjtë;o Zoti i qytetit të shenjtë;o Zoti i ruknit (ana e Qabes ku është “Guri i Zi”) e i qëndrimit (Mekami i Ibrahimit a.s);o Zoti i grumbullimit të shenjtë (Muzdelifes);o Zoti i Xhamisë së Shenjtë (Xhamia e Qabes);o Zoti i lejimit e i ndalimit;o Zoti i dritës e i errësirës;o Zoti i përshëndetjes e i shpëtimit;o Zoti i fuqisë ndër njerëzit, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!
 

ymer prizreni

Anëtar i ri
Anëtar
Jul 1, 2011
Postime
1,873
Pikët
0
Përgjigje e: Lutja “Parzmorja e madhe”

27. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O më i Mir ii gjykatësve;o më i Drejti i të drejtëce;o më i Vërteti i të vërtetëve;o më i Pastërti i të pastërtve;o më i Miri krijues;o më i Shpejti llogaritës;o më i Miri dëgjues;o më i Miri shikues;o më i Miri ndërmjetësues;o më i Bujari i bujarëve, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

28. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Kolonë për atë që nuk gjen kolonë;o Mbështetës i atij që nuk ka mbështetës;o Zahire për atë që nuk ka zahire;o Ruajtës i atij që nuk ka ruajtës;o Shpëtues i atij që nuk ka shpëtues;o Krenari e atij që nuk ka krenari;o Fuqiplotë për atë që nuk ka forcues;o Ndihmues i atij që nuk ka ndihmues;o Qetësues i atij që nuk ka qetësues; o Siguri i atij që nuk ka sugurues, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

29. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Zoti im,unë të lutem ty me emrin Tënd,o Mbrojtës nga gabimet;o i Qëndrueshëm;o i Përhershëm;o i Mëshirshëm;o i Pastër;o Gjykues;o i Ditur;o Ndarës;o Shtërngues;o Dhënës, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!
 

ymer prizreni

Anëtar i ri
Anëtar
Jul 1, 2011
Postime
1,873
Pikët
0
Përgjigje e: Lutja “Parzmorja e madhe”

30. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Ruajtës i atij që kërkon ruajtje prej Teje;o Mëshirues i atij që kërkon mëshirë prej Teje;o Falës mëkatesh i atij që kërkon faljen e mëkateve prej Teje;o Ndihmues i atij që kërkon ndihmë prej Teje; o Mbrojtës i atij që kërkon mbrojtje prej Teje;o Nderues i atij që kërkon nderim prej Teje;o Drejtues i atij që drejtim prej Teje;o Përgjegjës ndaj atij që të përgjërohet Ty;o Përkrahës ndaj atij që kërkon përkrahjen prej Teje;o Shpëtues i atij që kërkon shpëtim prej Teje, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

31. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Fuqiplotë që nuk bën padrejtësi;o i Butë që nuk shkakton plagë;o Vigjëlues që nuk fle;o i Përhershëm që nuk zhdukesh;o i Gjallë që nuk vdes;o Mbret që nuk rrëzohesh; o i Qëndrushëm që nuk asgjësohesh;o i Ditur që nuk të mbetet asgjë e panjohur;o i Vetë - mjaftueshëm që nuk ushqehesh;o i Fortë që nuk dobësohesh, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

32. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Zoti im,unë të lutem Ty me emrin Tënd,o Një;o i Vetëm;o Dëshmues;o i Lavdishëm;o Falenderues;o Drejtues;o Ringjallës;o Trashëgues;o Krijues i demit;o Krijues i dobisë, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!
 

Shqiptari

Anëtar i ri
Anëtar
Oct 9, 2012
Postime
5
Pikët
0
Përgjigje e: Lutja “Parzmorja e madhe”

1 Pytje e kam a osht vertet se Bektashi jan Alevit!!!
 

ymer prizreni

Anëtar i ri
Anëtar
Jul 1, 2011
Postime
1,873
Pikët
0
Përgjigje e: Lutja “Parzmorja e madhe”

33. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O më Madhështori se çdo i madhëruar;o më Bujari se çdo bujar,o më i Mëshirëshmi se çdo mëshirues;o më i Dituri se çdo i ditur;o më i Urti se çdo i urtë;o më i Përparmi se çdo i përparëm;o më i Madhi se çdo i madhë;o më i Buti se çdo i butë;o më i Madhëruari se çdo i madhëruar;o më Fuqiploti se çdo i fuqishëm, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

34. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Bujar në falje;o i Madhëruar në mirënjohje;o më së shumti Mërësues;o i Përparmi në mirësi;o i Përhershmi në butësi;o Krijues më i Përkryer;o Largues i vuajtjeve;o Heqës i demit;o Pushtetmbajtësi absulut;o Ndarësi is ë vërtetës, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

35. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Ti që në besën Tënde je besëmbajtës;o Ti që ne besëdhënien Tënde je i fuqishëm;o Ti që në fuqinë Tënde je i lartë;o Ti që në lartësinë Tënde je i afërt;o Ti që në afërsinë Tënde je i butë;o Ti që në butësinë Tënde je i ndershëm;o Ti që në nderimin Tënd je krenar;o Ti që në krenarinë Tënde je i Madhëruar;o Ti që në madhështinë Tënde je i lavdishëm;o Ti që lavdinë Tënde je i lavdëruar, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!
 

ymer prizreni

Anëtar i ri
Anëtar
Jul 1, 2011
Postime
1,873
Pikët
0
Përgjigje e: Lutja “Parzmorja e madhe”

36. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Zoti im,unë të lutem Ty me emrin Tënd,o i Mjaftueshëm;o Shërues;o Besnik;o Falës;o Udhëzuese;o Thirrës;o Gjykues;o i Kënaqur;o i Lartë;o i Qëndrueshëm - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

37. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Ti që çdo send është i nënshtruar para Teje;o Ti që çdo send është i përulur para Teje;o Ti që çdo send që ekziston është e Jotja;o Ti që çdo send është me Ty;o Ti që çdo send priret kah Teje;o Ti që çdo send është i frikësuar prej Teje;o Ti që çdo send është i qëndrueshëm me Ty;o Ti që çdo send kthehet te Ti;o Ti që çdo send të dëlir Ty nga mangësitë me falenderimin për Ty;o Ti që çdo send do të shuhet përveç Teje, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

38. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Ti që nuk ka vend ku shkohet përveçse tek Ti;o Ti që nuk ka frikë veçse prej Teje;o Ti që nuk ka qëllim tjetër përveçse tek Ti;o Ti që nuk ka vendshpëtim veçse tek Ti;o Ti që nuk shpresohet në dike tjetër veçse në Ty;o Ti që nuk ka force e fuqi përveçse me Ty;o Ti që nuk ka mbështetje veçse në Ty;o Ti që nuk nuk mund të shpresohet përveç se në Ty;o Ti që nuk ka të adhuruar tjetër përveç Teje - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë, o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje,ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!
 

ymer prizreni

Anëtar i ri
Anëtar
Jul 1, 2011
Postime
1,873
Pikët
0
Përgjigje e: Lutja “Parzmorja e madhe”

39. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O më i Miri i të adhuruarve;o më i Miri i të dëshiruarve;o më i Miri i të kërkuarve;o më i Miri i përgjegjësimbajtësve;o më i Miri i qëllimarritjes;o më i Miri i të përmendurve;o më i Miri i të falënderuarve;o më i Miri i të dashurve; o më i Miri i të luturve;o më i Miri i shoqëruesve, Teje - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë, o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje,ndihmë, ndihmë, ndihmë,na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

40. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Zoti im,unë të lutem Ty me emrin Tënd;o Falës mëkatesh;o Mubulues gabimesh; o i Fuqishëm;o Mposhtës i çdo gjëje;o Krijues;o Ndarës i sendeve në pjesë;o Bashkues;o Kujtues;o Shikues;o Ndihmues, Teje - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje,ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

41. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Ti që krijove dhe përsose;o Ti që caktove dhe udhëzove në rrugën e drejtë;o Ti që largon sprovat;o Ti që dëgjon bisedat intime;o Ti që shpëton të mbytyrit;o Ti që shpëtpn të shkatërruarit; o Ti që shëron të sëmurët;o Ti që krijove të qeshurën dhe të qarën;o Ti që jep vdekjen dhe jetën;o Ti që ke krijuar çiftin mashkull-femër, Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje,ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!
 

ymer prizreni

Anëtar i ri
Anëtar
Jul 1, 2011
Postime
1,873
Pikët
0
Përgjigje e: Lutja “Parzmorja e madhe”

42. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Ti që në tokë e në det është rruga Jote;o Ti që në horizonte janë argumentet e Tua;o Ti që në vdekjet është fuqia Jote;o Ti që në varret është këshilla Jote;o Ti që në përmbysjen e madhe është sundimi Yt;o Ti që në llogarinë është madhështia Jote;o Ti që në Parajas (Xhen’net) është shpërblimi Yt;o Ti që në Zjarr është denimi Yt,- Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje,ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

43. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Ti që tek Ty vrapojnë të frikësuarit;o Ti që para Teje drithmërohen fajtorët;o Ti që për tek Ty kanë qëllim të arrijnë të bindurit;o Ti që tek Ty dëshirojnë të jenë të përkorët;o Ti që tek Ty gjejnë strehim të hutuarit;o Ti që tek Ty gjejnë shoqërim dashamirët;o Ti që me Ty krenohen të dashuruarit;o Ti që në flajen Tënde shpresojnë të gabuarit;o Ti që tek Ty qetësohen të diturit;o Ti që tek Ty mbështetn të dorëzuarit para Teje, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje,ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

44. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Zoti im,unë të lutem Ty me emrin Tënd o i Dashur;o i Mirë;o i Afërm;o Mbikqyrës; o llogarimarrës;o i Lutur;o Shpërblyes;o Përgjigjës i lutjes;o i Gjithinformuar;o Vështrues, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë,ndihmë,ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!
 

ymer prizreni

Anëtar i ri
Anëtar
Jul 1, 2011
Postime
1,873
Pikët
0
Përgjigje e: Lutja “Parzmorja e madhe”

45. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O më i Afërmi se çdo i afërm;o më i Dashuri se çdo i dashur;o më Vëzhguesi se çdo vëshgues;o më i Gjithinformuari se çdo njohës;o më i Ndershmi se çdo i ndershëm;o më i Larti se çdo i lartë;o më i Fuqishmi se çdo i fuqishëm;o më i Pasuri se çdo i pasur;o më Bujari se çdo bujar;o më i Dhembshuri se çdo i dhembshëm, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje,ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

46. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Mposhtës që nuk mposhtesh;o Bërës që nuk je i bërë;o Krijues që nuk je i krijuar;o Zotërues që nuk zotërohesh;o Marrës me force që nuk merresh me force;o Lartësues që nuk ke lartësues;o Ruajtës që nuk ke ruajtës;o Ndihmues që nuk je i ndihmuar;o Dëshmues që nuk mungon;o i Afërm që nuk je larg, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

47. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O dritë e dritës;o Ndriçues i dritës;o Krijues i dritës;o Sistemues i dritës;O Caktues i dritës;o Dritë e çdo drite;o Dritë para çdo drite;o Dritë pas çdo drite;o Dritë mbi të gjitha dritat;o Dritë që nuk ka dritë të ngjashme, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje,ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!
 

ymer prizreni

Anëtar i ri
Anëtar
Jul 1, 2011
Postime
1,873
Pikët
0
Përgjigje e: Lutja “Parzmorja e madhe”

48. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Ti që dhënia Jote është e ndershme;o Ti që puna Jote është e butë;o Ti që butësia Jote është e përhershme;o Ti që bamirësia Jote është e kahershme;o Ti që fjala Jote është vërtetë;o Ti që premtimi Yt është i drejtë; o Ti që fjala Jote është mirësi;o Ti që dënimi Yt është drejtësi;o Ti që përmendja Jote është ëmbëlsi;o Ti që mirësia Jote është e pafundësisht e madhe, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje,ndihmë,ndihmë, ndihmë,na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

49. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Zoti im,unë të lutem Ty me emrin Tënd o Lehtësues;o Ndarës;o Zëvendësues; o Ulës;o Zbritës;o Dhënës;o Përparësidhënës;o Shpërblyes;o Afatdhëhës;o Zbukurues, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë, o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë,ndihmë,ndihmë,na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!

50. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Ti që sheh e nuk shihesh; o Ti që krijon dhe nuk je i krijuar;o Ti që udhëzon në rrugën e drejtë e nuk udhëzohesh;o Ti që jep jetë e nuk të jepet jetë: o Ti që të luten e nuk lutesh;o Ti që ushqen e nuk ushqehesh;o Ti që të kërkohet mbrojtje e nuk kërkon mbrojtje;o Ti që merr vendim e nuk merret vendim për Ty;o Ti që gjykon e nuk gjykohet për Ty;o Ti që nuk ka lindur kush prej Teje,nuk Je i lindur,e asgjë nuk është i barabartë me Ty e që të gjasojë Ty, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje,ndihmë,ndihmë,ndihmë,na shpëto ne prej zjarrit,o Zot!
 

ymer prizreni

Anëtar i ri
Anëtar
Jul 1, 2011
Postime
1,873
Pikët
0
Përgjigje e: Lutja “Parzmorja e madhe”

51. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O më i miri Llogarimarrës;o më i miri Mjek;o më i miri Vëzhgues;o më i miri i Afërm;o më i miri Përgjigjës i lutjeve;o më i miri i Dashur;o më i miri Përkujdesës;o më i miri Garantues;o më i miri Mbrojtës;o më i miri Ndihmues,-Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë,o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje,ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej Zjarrit,o Zot!

52. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Gëzimi i dijetarëve; o Qëllimi më i lartë i të dashuruarve;o Shoqëruesi i dashamirëve;o i Dashuri i të penduarve; o Ushqyesi i të pa pasurve;o Shpresa e fajtorëve;o Drita e syve të adhuruesve;o Larguesi i të keqes prej të munduarve;o Lehtësues i pikëllimit të të brenguarve;o Zoti i të përparshmëve dhe i të mbrapmëve - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë, o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej Zjarrit, o Zot!

53. Me emrin e Allahut,të Gjithëmëshirshmit,Mëshirëmadhit: O Zoti im,unë të lutem Ty me emrin Tënd o Edukuesi ynë;o i Adhuruari ynë;o Zotëria ynë;o Mbrojtësi ynë;o Ndihmuesi ynë; o Ruajtësi ynë;o Orientuesi ynë;o Ndihmuesi ynë;o i Dashuri ynë;o Mjeku ynë, - Ty nuk të mungon asgjë e nuk ke nevojë për asgjë, o Ti që nuk ka zot tjetër veç Teje, ndihmë, ndihmë, ndihmë, na shpëto ne prej Zjarrit, o Zot!
 
Top